Ευχτυχισμενος, οποιος ως μεγαλο-πλoιοκτητης ζει στην Ελλάδα

Λιμανι Πειραιά-Port of Peiraius

Για να ζήσεις πλούσιος και ευτυχισμένος στην Ελλάδα σήμερα, καλό θα είναι να παραμείνεις όσο περισσότερο γίνεται αφανής.

Στην ακτή Μιαούλη ,στον Πειραιά βρίσκονται περίπου όλα τα γραφεία των ναυτιλιακών εταιρειών,οι ειδικευμένες τράπεζες στο τομέα του ναυτικού εμπορεύματος,ασφαλιστικές εταιρείες καθώς και ότι μπορεί να περικλεται γύρω από αυτό το κλάδο.

Η δύναμη των πλοιοκτητών είναι τεράστια καθώς ο τζίρος τους αντιπροσωπεύει το 6% του ακαθάριστου εγχώριου προιόντος.Η ναυτιλία,ως μία από τις σημαντικότερες πηγές κέρδους,δεν θα μπορούσε να δέχεται πυρά.Εξάλλου οι ανθρωποι που κανουνε κουμαντο δεν θα δεχόντουσαν να δούνε μείωση στα υπέρογκα έσοδα τους με το πρόσχημα ότι χωρίς αυτούς η χώρα δεν θα είχε την ίδια ανάπτυξη.

Ας αναλογιστούμε λοιπόν πως κυβέρνηση και πλοιοκτήτες έχουνε μία σχέση »άκρως ερωτική» όπου οι πλοιοκτήτες παίζουνε το ρόλο της απαιτητικής γυναίκας που βάζει όρους,τους οποίους δεν διαπραγματεύεται.

Τους όρους αυτούς βέβαια δεν τους βγάζει από το μυαλό της, είναι μάλιστα υποσχέσεις που έγιναν και αρθρο Νο 107 για το ναυτιλιακό εμπόρευμα.Αυτό λοίπον προβλέπει οι πλοιοκτήτες-εφοπλιστές να μην πληρώνουν φόρους για το κέρδος τους παρά μόνο έναν φόρο ανάλογα με το βάρος του εμπορεύματος το οποίο μεταφέρουν στο φορτηγό-πλοίο όπου και θα εξάγουν στη συνέχεια.

Οι πλοιοκτήτες ισχυρίζονται πως αν δεν υπήρχε αυτή η συνταγματική προστασία,οι τράπεζες δεν θα τους δάνειζαν τόσο εύκολα χρήματα και αν το σύνταγμα άλλαζε,αφενός ο κλάδος θα είχε πρόβλημα  και αφετέρου θα άλλαζαν χώρα προέλευσης και σημαία σε ένα βράδυ !

Ένας δικηγόρος επιχειρήσεων λέει: «Μπορώ να αλλάξω το φορολογικό σύστημα ενός καραβιού σε λιγότερο από επτά ώρες.»

Θα μπορούσε να αναφέρθεί η εκκλησία ως 2ο τρανταχτό παράδειγμα μη-φορολόγησης στην Ελλάδα αλλά το πιο σημαντικό είναι πως  το ίδιο το κράτος δεν μπορεί πλεόν εδώ και καιρό να δαμάσει τα ίδια του τα παιδιά που του γυρνούν τη πλάτη με μόνο και μόνο σχέδιο, το επικερδές με οποιοδήποτε τίμημα.

This entry was posted in Ελλάδα and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s