H σημερινη Γαλλια του Σαρκοζι

Η Γαλλία δέχεται κάθε χρόνο στα πανεπιστήμια της περίπου 230 χιλιάδες φοιτητές από τους οποίους  το 62% είναι από Αφρικάνικες  χώρες , το 14% από την Ασία ,το 11% από την Ευρώπη, το 5% από την Αμερική και το υπόλοιπο 8% από διαφορετικές  χώρες ανά το κόσμο. Θα μπορούσε να βγει το συμπέρασμα πως το υψηλό αυτό ποσοστό των ”ξένων” φοιτητών πως αντικατοπτρίζει ένα υγιές σύστημα το οποίο μπορεί και απορροφά στην αγορά εργασίας  τους μετέπειτα  πτυχιούχους φοιτητές.
Βεβαίως και το γαλλικό σύστημα παιδείας προσφέρει μόρφωση, καθηγητές υψηλού επιπέδου με εμπειρία, εργαστήρια εξοπλισμένα από παχές χρηματοδοτήσεις διαφορών μεγάλων εταιρειών που αδημονούν να πάρουνε τα πρωτεία και την τεχνογνωσία  που γεννιέται μέσα από τα πανεπιστήμια. Δεν είναι όμως παρά ένα σαθρό σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται και προωθεί στην αγορά εργασίας μονάχα τους πολύ καλούς γάλλους φοιτητές και μετέπειτα τους μικρούς ξένους Αϊνστάιν.
Το μέλλον λοιπόν των φοιτητών δεν είναι ζωγραφισμένο με το ίδιο πινέλο για κάποιους ασπρουλιάρηδες με συνηθισμένα στο αυτί επίθετα και γαλλιστί προφορά, με εκείνους τους πιο μελαμψούς η κίτρινους που χρειάζονται και μια βίζα για να παραμείνουν στη χώρα. Πρόσφατα ο κύριος Σαρκοζί πέρασε ένα νομοσχέδιο όπου ο κάθε εργοδότης που θέλει να προσλάβει κάποιον αλλοδαπό θα πρέπει να δικαιολογήσει γραπτώς ως προς την αντίστοιχη νομαρχία που ανήκει γιατί διάλεξε ΕΝΑΝ ξένο και όχι έναν γάλλο. Αυτό βέβαια έχει ως συνέπεια  να γίνεται πονοκέφαλος για τον εργοδότη όπου στη συνεχεία δεν μπαίνει καν στο κόπο να μπει σε αύτη την διαδικασία.
Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινωθήκαν οι καινούργιες ‘’τιμές’’ για κάποιον ξένο εκτός ευρωπαϊκής ένωσης που θέλει να περάσει από το φοιτητικό προφίλ στο προφίλ του εργαζομένου. από 57 ευρώ που ήταν πέρσυ πέρασε στα 385 ευρώ!!!! Πολλά περιστατικά έφτασαν στα αυτιά μου από το κύκλο μου πρόσφατα, σας παραθέτω μερικά από αυτά.
1.Μαροκινος πτυχιούχος από πολυτεχνείο στο τομέα της πληροφορικής έκανε πρακτική σε μεγάλη εταιρεία, η νομαρχία αρνήθηκε να ανανεώσει την άδεια παραμονής του με αποτέλεσμα να χάσει την δουλεία του.
2.Λιβυος αρχιτέκτονας έχει υπογράψει με εταιρεία για σύμβαση αορίστου χρόνου εταιρεία αναγκάστηκε να αναστείλει το συμβόλαιο διότι πάλι η νομαρχία δεν του ανανέωσε τα χαρτιά.
3.Αφρικανος πτυχιούχος στο τομέα των ηλεκτρονικών δεν μπορεί να βρει δουλεία και αναγκάζεται να συνεχίσει τις σπουδές για να μπορέσει να παραμείνει στη χώρα νόμιμα.
4. Κορεάτης αριστούχος φοιτητής δεν παίρνει το πτυχίο του μάστερ του γιατί δεν μπορεί να βρει πρακτική 3 μηνών και αναγκάζεται να γυρίσει στη χώρα του.
Σημειώνω πως στα παραπάνω παραδείγματα οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήρθαν νόμιμα στη Γαλλία για σπουδές, πλήρωσαν και με το παραπάνω τις σπουδές τους και έφτυσαν αίμα για να ενταχθούν στη γαλλική κοινωνία. Αν λοιπόν αυτή η Γαλλία δεν θέλει τους ξένους στις δουλείες τότε να σταματήσει να τους δέχεται και στα πανεπιστήμια, να τους ξεζουμίζει και να τους πετάει στα άχρηστα…..

By Dimousik

This entry was posted in Ζωή, Κόσμος and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to H σημερινη Γαλλια του Σαρκοζι

  1. Ο/Η dimousik λέει:

    σορυ για τους τονους που λειπουν εχω γαλλικο πληκτρολογιο :p

  2. Ο/Η Amik λέει:

    panta tha taktopoio oti afineis piso sou….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s