Η Νομική είναι το «κέντρο δράσεων»

Κατάληψη για δεύτερη ημέρα πραγματοποιούν την Παρασκευή στη Νομική Σχολή Αθηνών στη Σίνα, ομάδες φοιτητών και άλλοι πολίτες, οι οποίοι σκοπεύουν να εγκαταστήσουν εκεί το «στρατηγείο» τους, εν όψει των κινητοποιήσεων για το νέο μνημόνιο.

Οι καταληψίες προειδοποιούν ότι η Νομική θα είναι το «κέντρο δράσεων στο πλαίσιο του θερμού τετραημέρου και της γενικής απεργίας που θα γίνει».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Η κυβέρνηση ‘έκτακτης ανάγκης’ που έχει αναλάβει τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, αποτυγχάνει να συντηρήσει την εργασιακή και συνάμα καταναλωτική δύναμη του πληθυσμού. Τα νέα μέτρα, με τα οποία το κράτος επιδιώκει να διασφαλίσει την επιβίωση του ελληνικού έθνους στο διεθνή οικονομικό πόλεμο, οδηγεί σε πλήρη στάση πληρωμών για τον κόσμο της εργασίας.  Η περικοπή του βασικού μισθού, και τυπικά πλέον, έρχεται σε πλήρη συνάφεια με την κατάργηση κάθε μορφής άμεσου ή κοινωνικού μισθού».

Σύμφωνα με φύλακες αυτόπτες μάρτυρες της κατάληψης και με καθηγητές, στο κτίριο έχουν συγκεντρωθεί ομάδες ατόμων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, άνεργοι και άστεγοι.

πηγή nooz.gr

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Ελλάδα, Ζωή, Κινήματα - Ακτιβισμός, Πολιτισμός and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s