Το κίνημα Real Democracy Now οργανώνει σε ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους Έλληνες…

Είναι σημαντικό όταν δίνεις έναν αγώνα να νιώθεις ότι πέρα από συμπολεμιστές έχεις μαζί σου ανθρώπους-λαούς ή έστω κινήματα που σε στηρίζουν..Είναι σπάνιο το φαινόμενο να πολεμάει ένας λαός καθημερινά με απάνθρωπα μέτρα που του επιβάλλονται και συνάνθρωποι του σε άλλες χώρες (και ιδιαίτερα σε πλούσιες) να οργανώνουν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης , πορείες  και γενικά τρόπους διαμαρτυρίας.Συνήθως όταν ανασκουμπώνεσαι είναι γιατί αδικήθηκες  εσύ..

Στο κίνημα realdemocracy λοιπόν, οργανώνουν συλλαλητήρια και πορείες ως ένδειξη στήριξης στον Ελληνικό λαό..Αυτό που κερδίζουν όμως είναι κάτι πιό σημαντικό, να αφυπνιστούν οι »βολεμένοι» για να να μην φυτρώσουν Ελλάδες παντού πάνω στη Γη…

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: διεθνής κινητοποίηση αλληλεγγύης στον ελληνικό ξεσηκωμό!

Ελλάδα και Γερμανία μαζί!

Μπορεί ο καθεστωτικός τύπος της Γερμανίας να κάνει ότι και ο δικός μας, οι γερμανοί πολίτες όμως καταλαβαίνουν και δείχνουν την αλληλεγγύη τους. Μόνο συγκίνηση προκαλεί η ταχύτητα με την οποία οργάνωσαν ήδη συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω απο τα ελληνικά προξενεία, αλλά και η προετοιμασία για συμμετοχή τους στις 18, στη διεθνή ημέρα αλληλεγγύης για την Ελλάδα που παίρνει γρήγορα παγκόσμιες διαστάσεις.

Περισσότερες πληροφoρίες τις προσεχείς ημέρες στο blog μας.

Σε αυτή τη δημοσίευση παρουσιάζεται ακολούθως μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες το κάλεσμα σε διεθνή κινητοποίηση αλληλεγγύης στον ελληνικό ξεσηκωμό. Οι κινητοποιήσεις αυτές προκύπτουν ως απάντηση στο κάλεσμα του ελληνικού κινήματος για διεθνιστική αλληλεγγύη.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις αλληλεγγύης σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο. Μερικά επιλεγμένα βίντεο θα βρείτε εδώ.

Είμαστε όλοι Έλληνες

Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς

Στις 10 Φλεβάρη η μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας υιοθέτησε ένα νέο πακέτο μέτρων λιτότητας, τερατώδες και καταστροφικό, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο (199 βουλευτές υπέρ, 101 κατά) στις 12 Φλεβάρη.

Με αυτό το νέο σχέδιο λιτότητας ο ελάχιστος μισθός μειώνεται κατά 22% και παγώνει για τρία χρόνια, οι συλλογικές συμβάσεις απλά καταργούνται, προβλέπονται 15.000 απολύσεις στο δημόσιο τομέα ενώ 150.000 θέσεις θα καταστραφούν μέσω μη ανανέωσης.

Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή.

Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν.

Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες!

Η κινητοποίησή τους βρίσκει χτυπάει στον τοίχο μιας ευρωπαϊκής και διεθνούς δικτατορίας, αυτής των χρηματιστηριακών αγορών και της τρόικας (ΕΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ΔΝΤ) που επέβαλλαν στον Ελληνικό λαό τα μέτρα λιτότητας καθώς και μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση.

Οι Ευρωπαικές κυβερνήσεις είναι συμμέτοχες σε αυτή τη δικτατορία και εφαρμόζουν και σε άλλες χώρες πολιτικές που ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση. Η Ελλάδα δεν είναι γι’αυτούς παρά ένα εργαστήριο πριν τη γενίκευση. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα με το εγχείρημα της νέας Ευρωπαϊκής Συνθήκης, που υποχρεώνει την εισαγωγή του “χρυσού κανόνα” στα συντάγματά μας.

Εμείς επίσης, όπως και οι Έλληνες, αρνούμαστε να θυσιάσουμε το λαό στο βωμό του χρήματος.

Να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Αφήστε το PC σας, ελάτε στην κινητοποίηση!

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό, Σάββατο 18 Φλεβάρη.

Βίντεο από διεθνείς κινητοποιήσεις αλληλεγγύης

Ακολουθεί σειρά βίντεο από διεθνείς κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στο ελληνικό κίνημα.

Γερμανία, Βερολίνο

Σχετική επιστολή αλληλεγγύης θα βρείτε εδώ στα γερμανικά και ελληνικά.

Γερμανία, Ντύσελντορφ

Ισπανία, Μαδρίτη

Ιταλία, Ρώμη

Γαλλία

Παλιότερο βιντεάκι πρωτότυπης μορφής εκδήλωσης αλληλεγγύης

πηγή realdemocracy.gr

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Ελλάδα, Ζωή, Κόσμος, Κινήματα - Ακτιβισμός, Πολιτισμός and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Το κίνημα Real Democracy Now οργανώνει σε ευρωπαϊκές και άλλες πόλεις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τους Έλληνες…

 1. Ο/Η antinemecis λέει:

  Στις 18 Φλεβάρη στις 2 μ.μ. όλη η Ευρώπη (και όχι μόνο) κινητοποιείται σε ένα κάλεσμα διεθνούς αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό!
  Εμείς θα καθόμαστε στους καναπέδες;
  Δεν είδα κανένα αντίστοιχο κάλεσμα στην Ελλάδα!
  Αν υπάρχει ενημερώστε με… Αν δεν υπάρχει… ας οργανωθούμε!

 2. Ο/Η giannits λέει:

  Αδερφέ δεν έχει οργανωθεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα ακόμα τουλάχιστον…σε διαβεβαιώ όμως ότι αν οργανωθεί θα υπάρξει συμμετοχή από μέρους μας (και ατομικά και από τους Αδιάβαστους συλλογικά) με όλα τα μέσα που διαθέτουμε…

 3. Παράθεμα: Διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης στις 18/2! Εμείς… θα λείπουμε; | αἰέν ἀριστεύειν

 4. Παράθεμα: Στις αυριανές κινητοποιήσεις υπέρ της Ελλάδας ΚΑΙ η Ελλάδα!! | Αδιάβαστοι

 5. Ο/Η Amik λέει:

  Πολύ καλή κίνηση antinemecis….
  Εμένα μου έχει δημιουργηθεί η απορία πως είναι δυνατόν την Κυριακή 19/02 τα καλέσματα να είναι τα περισσότερα διαφορετικές ώρες; Ο καθένας για την πάρτη του;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s