Σχεδιασμοί, όροι και προϋποθέσεις για τη διοργάνωση διαδηλώσεων εξετάζει η κυβέρνηση (σχόλια και αντιδράσεις)

Στόν απόηχο των κινητοποήσεων της Κυριακής που μας πέρασε, τα μεγάλα κεφάλια της φυτευτής Κυβέρνησης προσπαθούν να βρούν μια ακόμα λύση για το πώς να διασπάσουν το κίνημα που εναντιώνεται με μαζικότητα απέναντι στα μέτρα λιτότητας και απέναντι στα πρόσωπα τους. Και μιλάω για διάσπαση γιατί με την δική μου σκοπιά ο απώτερος στόχος είναι να πάρουν μεγάλο μέρος του λαού, σε αυτό το ζήτημα, με το μέρος τους. Με δεδομένο ότι μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν συμφωνεί με τις κινήσεις βίας που λαμβάνουν χώρα στις διαδηλώσεις στοχεύουν στο να καταφέρουν να χωρίσουν το πλήθος σε «συγκρουσιακούς» και «μή συγκρουσιακούς» κάτι το οποίο φαίνεται και απο τις δηλώσεις που έκανε ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής όπως αναφέρεται στο tvxs.gr.

«Πρέπει, σε καμία περίπτωση, να μην επιτρέψουμε σε κανένα διπλανό μας, φίλο μας, συγγενή μας, μέλος της οικογένειάς μας, να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς» τόνισε, προσθέτοντας ότι «μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, εμείς συζητάμε τώρα πώς θα κλείσουμε τις πληγές, τις οποίες ανοίξαμε εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες στην Αθήνα, επειδή ορισμένοι αποφάσισαν να κάνουν τη δική τους προσωπική επανάσταση».

Ο φόβος μιας κοινωνικής επανάστασης τους έχει τρομοκρατήσει ( βασικά έχουν χεστεί πάνω τους ) τόσο που απο την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου μονάχα σπασμωδικές κινήσεις και διαστρευλώσεις της πραγματικότητας παρακολουθούμε απο τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Επιπλέον λυθαράκι σε αυτό αποτελεί ο συνεχόμενος και εσκεμένος αποπροσανατολισμός απο τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης και τις επιπτώσεις που αυτά θα φέρουν στην καθημερινότητα μας, ακριβώς μετά το τέλος της διαδικασίας ψήφισης του Μνημονίου 2, ενώ μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο βομβαρδιζόμασταν με τα δεινά που θα έφερνε μια πιθανή χρεοκοπία της χώρας και η έξοδος της απο την ζώνη του Ευρώ.

Αντιδρά η  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και καταδικάζει την σχεδιαζόμενη «αναμόρφωση» του πλαισίου για τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας που προωθεί η κυβέρνηση σε σχετική της ανακοίνωση:

«Μετά τις καθημερινές εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών, που επιχειρούν εκβιαστικά να επηρεάσουν ακόμα και την ελεύθερη βούληση των πολιτών, η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν, επιχειρούν να βάλουν στο «γύψο» και το δημοκρατικό δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» (!), σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι βιώνουν μια απάνθρωπη πολιτική ακύρωσης των εργασιακών και κοινωνικών κατακτήσεων των τελευταίων εβδομήντα χρόνων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της για το θέμα.

Την πρόταση νόμου για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι επαναφέρει το ΛΑΟΣ

Την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΛΑ.Ο.Σ. από τις 11 Μαρτίου 2011 με θέμα: «Άσκηση Δικαιώματος συνέρχεσθαι σε υπαίθριες συναθροίσεις. Εξορθολογισμός πλαισίου διαδηλώσεων και πορειών στα αστικά κέντρα», επαναφέρει στο προσκήνιο ο πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.
Κάνοντας αναφορά στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον κ. Πετσάλνικο, πως η εν λόγω πρόταση νόμου δεν έχει τύχει της δέουσας προσοχής, αφού ακόμη δεν έχει προγραμματισθεί η συζήτησή της στην Εθνική Αντιπροσωπεία.

Όροι και προϋποθέσεις για τις διαδηλώσεις σύμφωνα με τις  προτασεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας:

Όποιος θέλει εφεξής να διαδηλώνει στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να ζητάει εγγράφως την άδεια της αστυνομίας και της δημοτικής αρχής, πέντε μέρες πριν από τη διεξαγωγή της διαδήλωσης.

Όποιος δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη και την περιφρούρηση της διαδήλωσης που διοργανώνει οφείλει να συνεργάζεται με την αστυνομία και να της ζητά, με αποζημίωση, πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης. Άλλως, για κάθε ζημιά δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη αποζημίωσης. Σε περίπτωση όπου ο οργανωτής έχει ζητήσει πρόσθετα μέτρα περιφρούρησης και σημειωθούν ζημιές, την ευθύνη αποζημίωσης την αναλαμβάνει η Αστυνομία.

Όλες οι διαδηλώσεις πλην αυτών που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ σε πανελλαδικές απεργίες, την πορεία του Πολυτεχνείου και την Πρωτομαγιά υποχρεωτικά οφείλουν να καταλαμβάνουν μία λωρίδα κυκλοφορίας. Διαφορετικά, οι πορείες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας να μην επιτρέπονται.

About Amik

Ξέρω ποτέ δεν σημαδεύουν στα πόδια, στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σου ε!
This entry was posted in Ελλάδα and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s