Αυτοπυρπολήθηκε στη Δυτική Σαχάρα πρώην απεργός πείνας της Υπατίας

 Σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Αγκαντίρ ο Μουλούτ Σελούφ, ένας από τους πιο μαχητικούς απεργούς πείνας της Υπατίας.

Ο Μουλούτ, παντρεμένος μ’ ένα παιδί, ταξίδεψε στην πατρίδα του, κάνοντας χρήση της άδειας ταξιδιού που με απόφαση του Παπουτσή δόθηκε στους απεργούς πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης.
Εδώ κι ένα μήνα πραγματοποιούσε απεργία πείνας έξω από το κοινοτικό κατάστημα της Τιγλίτ, κοινότητας που ανήκει στο Δήμο Γκουλμίμ της Δυτικής Σαχάρας. Ζητούσε να προσληφθεί σε μια από τις θέσεις εργασίας που είχαν προκηρυχθεί για τη γενέτειρά του. Θέσεις που συχνά δίνονται σε ανθρώπους από το Μαρόκο, προκειμένου να εξοβελιστούν οι Σαχράουϊ. Ζητούσε να ξεφύγει από τη μετανάστευση που επί τόσα χρόνια τον κρατούσε μακριά από την οικογένειά του.
Αντιμετωπίζοντας τη σκληρότητα και την αδιαφορία των τοπικών αρχών, που κώφευαν στο αίτημά του και στην απεργία πείνας που πραγματοποιούσε, σήμερα, Τρίτη 21 Φλεβάρη του 2012, ο Μουλούτ Σελούφ λούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα μάτια των τοπικών αρχόντων. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκουλμίμ, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της μαροκινής πόλης Αγκαντίρ, όπου νοσηλεύεται στην Εντατική.
Οι φίλοι και σύντροφοί του, Ελληνες και μετανάστες, όλοι όσοι τον γνωρίσαμε στην απεργία πείνας, αλλά και σε άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, του στέλνουμε την αλληλεγγύη μας. Ευχόμαστε ο Μουλούτ να γίνει καλά και να έχουμε τη χαρά να τον ξανασυναντήσουμε, κατά προτίμηση στην πατρίδα του, τη Δυτική Σαχάρα, όπου δικαιούται μια θέση εργασίας για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά του.

Ο Μουλούτ Σελούφ στην απεργία πείνας της Υπατίας (πάνω δεξιά)

Οταν ξεκίνησε την απεργία πείνας στην Τιγλίτ.

Στο νοσοκομείο της Γκουλμίμ.

Πηγή: www.eksegersi.gr

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Ζωή, Κόσμος, Κινήματα - Ακτιβισμός and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s