Πορείες συμπαράστασης στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ραντεβού στις 12:00, μπροστά στην Eλληνική πρεσβεία της Γκρενόμπλ στη Γαλλία. Γύρω στα 60 άτομα έχουν μαζευτεί με διαφορά πανό και αφισάκια. Το παρών δίνουν και πολλοί Γάλλοι εργαζόμενοι που έχουν αντιλειφθεί το μέγεθος του προβλήματος στην Ελλάδα και πως δεν αργεί να εξαπλωθεί η κατάσταση και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε συμβολική κατάληψη στον χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας και να εισέλθουμε μέσα άλλα μάταια διότι ο κύριος Πρέσβης λείπει και οι εργαζόμενοι κάθε άλλο παρά στάθηκαν στο πλευρό μας… τυχαίο; δεν νομίζω! Αργότερα μάθαμε ότι δημοσιοφράφοι κατάφεραν να έρθουνε σε επαφή μαζί τους. Η Γαλλική αστυνομία παράλληλα καραδοκεί διακρητικά στα τριγύρω στενά.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ραντεβού στις 14:00 στο κέντρο της πόλης. Αυτή τη φορά πιο οργανωμένοι με περισσότερο κόσμο (γύρω στα 100 άτομα). Η πορεία ξεκινάει με ένα μουσικό πάλμο, γρήγορα ακούγονται συνθήματα στα Γαλλικά »Είμαστε όλοι εργαζόμενοι έλληνες», ‘‘Σήμερα η Ελλάδα,αύριο η  Γαλλία», »Ποιος θέλει βασικό μισθό στα 380 ευρώ ?»

Το ενδιαφέρον του κόσμου έχει τραβήξει επίσης η κεφαλή της πορείας όπου μεταφέρεται συμβολικά ενα φέρετρο με όνομα  Ελληνικός Λαός, Ημερομηνία Γέννησης 5 αιώνας π.χ. και θανάτου το 2012. Στα πλάγια ένα έντονο Συλληπητήρια η Τρόικα…

Η πορεία ολοκληρώνεται μπροστά στην Ελληνική Πρεσβεία όπου για μαντέψτε… ε ναι ήτανε για ακόμα μια φορά κλειστή.

By D

Shortlink: wp.me/p249gD-p0

This entry was posted in Ελλάδα, Κόσμος, Κινήματα - Ακτιβισμός and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s