Συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης

Περίπου 300 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Έλληνες κάτοικοι Αγγλίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αλληλεγγύης της 25ης Φεβρουαρίου και συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κτίριο της Ελληνικής πρεσβείας, στην περιοχή Holland Park. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν επίσης και αρκετοί Βρετανοί συνδικαλιστές, μέλη του Socialist Workers Party, του Anarchist Federation of London καθώς και μεμονωμένοι ακτιβιστές διαφόρων εθνικοτήτων (κυρίως Ισπανοί, Γερμανοί και Πορτογάλοι).

Στη συγκέντρωση φωνάχτηκαν συνθήματα κατά του ΔΝΤ και στη συνέχεια, πολλοί από τους συγκεντρωμένους απηύθυναν το λόγο, στέλνοντας χαιρετισμούς και μηνύματα αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό.  Στη συνέχεια ακολούθησε μικρή πορεία στην κεντρική λεωφόρο Holland Park Avenue. Στη συνέχεια, ανηφορίζοντας κατέληξε στην Πρεσβεία, όπου και ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση των νέων μορφών δράσης: 1) Διαμαρτυρία μπροστά στα γραφεία της EU commission την Τετάρτη 29 Ιουνίου και για το επόμενο Σάββατο, 3-2, στην πρώην κατάληψη του St. Pauls – Occupy London.

Video London Greek Embassy I                   Video London Greek Embassy II

Παρακάτω, διαδήλωση αλληλεγγύης στη Ζυρίχη.


Στη συνέχεια, όπως έχει προγραμματιστεί, διεθνή αντιπροσωπεία αλληλεγγύης που αποτελείται από 20 άτομα (Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Αυστριακοί και Βέλγοι και οργανώσεις όπως οι ATTAC Γαλλίας και Γερμανία, τα συνδικάτα CNE, SUD και FSU, η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Global Project, η Διεθνής Επιτροπή για την Κατάργηση του Χρέους, το European Alternatives, το Transform Europe), θα βρεθεί στην Αθήνα.

Η διεθνής αντιπροσωπεία αποσκοπεί στο να εκφραστεί η αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών κινημάτων στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό καθώς και και η αντίθεσή τους στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παρακάτω, το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας:

  • Την Τρίτη  28/2 στις 11:00 οι διεθνείς θα επισκεφτούν  τους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας στο χώρο του εργοστασίου.
  • Στις 13:30 θα δώσουν συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ Σεπτεμβρίου 48β, 2ος όροφος).
  • Στις 20:00 μέλη της αντιπροσωπείας θα μιλήσουν σε ανοιχτή εκδήλωση στο Στέκι Μεταναστών-Κοινωνικό Κέντρο (Τσαμαδού 13, Εξάρχεια, α όροφος).
  • Την Τετάρτη 29/2 θα συμμετάσχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων. Και τις δύο μέρες της παραμονής τους στην Αθήνα θα συναντηθούν με εκπροσώπους κινημάτων, συνδικάτων και οργανώσεων.

    Πηγή:
    eagainst.com

About Amik

Ξέρω ποτέ δεν σημαδεύουν στα πόδια, στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σου ε!
This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Ελλάδα, Κόσμος, Κινήματα - Ακτιβισμός and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s