Οι Anonymous(?) “αλώνουν” το site του Υπουργείου Δικαιοσύνης???

Μετά από λίγο περαιτέρω ψάξιμο (ευχαριστώ την @catalternative και τον @manikakos που έδωσαν το έρεισμα ) φαίνεται πως η ομάδα που χάκαρε την ιστοσελίδα του Υπουργείου αποτελείται από εθνικιστές ακροδεξιούς.

Τα θολά νερά στα οποία κινούνται ενίοτε οι Anonymous (αφού ως ομάδα δεν είναι κάτι στέρεο, με αρραγή πολιτική τοποθέτηση ή σαφή προσανατολισμό) φαίνεται πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ευνόησαν την εν λόγω ομάδα ημεδαπών χάκερ GHS (Greek Hacking Scene) ,η οποία ουσιαστικά φαίνεται να “χρησιμοποίησε” το όνομα και τη φήμη των Anonymous. Αυτό που έχει πολύ ενδιαφέρον, είναι να μάθουμε αν πράγματι οι Anonymous ξέρουν τις φονταμενταλιστικές τάσεις της συγκεκριμένης ομάδας, αν πράγματι βοήθησαν τη συγκεκριμένη ομάδα να κάνει το χτύπημα , αν εντέλει συμμετείχαν οι ίδιοι σε αυτό το χτύπημα ή απλά χρησιμοποιήθηκε το όνομά τους ως προκάλυμμα.

(Το βίντεο που ανέβηκε στο site του Υπουργείου ,πάντως, είναι από τους ίδιους τους Anonymous και έχει ανέβει στο Διαδίκτυο από τις 31/1 ,επομένως εύκολα μπορεί να το χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν)

Παραθέτω το βίντεο-ταυτότητα  της GHS ,στο οποίο μεταξύ άλλων εθνικιστικών λιβελογραφημάτων αναφέρονται και τα εξής:

“Ο σκοπός είναι ένας: να μην επιτρέψουμε σε όλα εκείνα τα ανθελληνικά στοιχεία πουχρησιμοποιούνε το διαδίκτυο να προσβάλλουν την Ελλάδα και τους Έλληνες μέσα από ιστοσελίδες forums και blogs.

Να ξεσηκώσουμε τους νέους […] να αντιταχθούν στην ανθελληνική λαίλαπα του internet .

Εθνικοί προδότες πολιτικοί, ξεφτιλίσατε το ανάστημα των Ελλήνων […] Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύονται στο έπακρο οι αναρχικοί αλλά και οι αριστεροί/αριστεριστές/κομμουνιστές . προσπαθούν να μεταδώσουν τις χαοτικές και σεχταριστικές ιδεολογίες τους […] και να φέρουν το χάος και την αναρχία.

Ελπίζω όσο περνάει η ώρα να αρχίσει να ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο το τοπίο. Νομίζω πως οι Anonymous δε θα ήθελαν καμία σχέση με τέτοια εθνικιστικά ακροδεξιά στοιχεία. Αν υποπέσει στην αντίληψή σας κάποια αντίδραση από τα κεντρικά των AnonOps σχετικά με το ζήτημα,παρακαλώ να με ενημερώσετε για να ανανεώσω εκ νέου το ποστ.

πηγή παραλληλογράφος

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Ελλάδα, Κόσμος and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε