Ταινία που σας προτείνουμε : The Network (1976)

Επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε η ταινία The Network θεωρείται από πολλούς πλέον ‘προφητική’…

Η καταπληκτική ταινία του Sidney Lumet μας αποκαλύπτει πως ένα μεγάλο δίκτυο τηλεόρασηςεκμεταλλεύεται τον κεντρικό παρουσιαστή των ειδήσεων του και τι επιρροή έχει αυτή η διαδικασία στο κοινό που παρακολουθεί αλλά και στον ίδιο..

Τα γεγονότα που αφηγείται η ταινία διαδραματίζονται στην Νέα Υόρκη τη δεκαετία του ’70. Η Αμερική υποχωρεί από τον πόλεμο του Βιετνάμ.  Η τρομοκρατία και άλλες πολιτικές απόψεις, πέραν των δύο παραδοσιακών (Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι) κάνουν αισθητή την παρουσία τους. 4 κανάλια αγωνίζονται για την τηλεθέαση, μεταξύ των οποίων και το (φανταστικό) UBS. Εκφωνητής ειδήσεων για αρκετά χρόνια στο κανάλι είναι ο Howard Beale ( Finch ), με διευθυντή τον καλύτερό του φίλο Max Schumacher ( Holden ). Ωστόσο, τα κάποτε ικανοποιητικά νούμερα του Beale θα αρχίσουν να μειώνονται, με το κανάλι να αρχίζει να καταγράφει σημαντικές απώλειες.

Θα ληφθεί απόφαση να απολυθεί ο Beale, ο οποίος έχοντας χάσει τη γυναίκα του, έχει στραφεί στο αλκοόλ και έχει αρχίσει να χάνει τα λογικά του. Ο Schumacher αναλαμβάνει να του ανακοινώσει αυτή την απόφαση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα ο Beale να χάσει όση λογική του έχει απομείνει και να αρχίσει να μιλά ως άλλος προφήτης μέσω του δελτίου ειδήσεων.

» Αυτό το κουτί φτιάχνει ή χαλάει προέδρους, πάπες, πρωθυπουργούς. Αυτό το κουτί είναι η πιο απίστευτη, διαολεμένη δύναμη αυτού του άθεου κόσμου… και αλίμονό μας αν ποτέ πέσει στα χέρια των λάθος ανθρώπων! » λέει ο Beale σε ένα από τα κηρύγματά του.

Η ταινία μεταξύ άλλων απέσπασε και 4 Όσκαρ…

Ακολουθήστε το link και καλή προβολή :

http://www.livestream.com/freeandrealtv/video?clipId=flv_a3e657ec-9860-4927-8cfb-e7da48f9a24f&utm_source=lsplayer&utm_medium=ui-content&utm_campaign=freeandrealtv&utm_content=freeandrealtv

http://gerasimos-politis.blogspot.com

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις, Ελλάδα, Ζωή, Κόσμος, Πολιτισμός and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε